Васкршња чаролија

Краљевачко друштво учитеља, у сарадњи са Дечјим селом Краљево и Народним музејом у Краљеву, је 24.4.2024. у периоду од 10 до 12 часова, у холу Дома војске, организовао радионицу за ученике млађих разреда основних школа под називом „Васкршња чаролија“. У радионици је учествовало око 150 ученика из 15 школа. Нашу школу је представљао тим од 10 ученикa са учитељицом Јадранком Булатовић, под називом ,,Шарени змај“. Радионицу је отворио  краљевачки песник Милоје Радовић, а присутнима се обратио и градоначелник града др Предраг Терзић. Децу је забављао Васкршњи зека.

Ученици су имали прилику да од кустоса Народног музеја, сазнају више о традиционалиним начинима бојења ускршњих јаја и опробали се у оваквим техникама. Након тога представници сваке школе украшавали су бојама велико  јаје од стиропора. 

Наши ученици нису освојили награде, али су се лепо забавили, дружили и уживали у тимском раду.  Задовољни својим радом, обојено јаје су донели у школу и показали осталим ученицима. Похваљујемо ученике наше школе за учешће у радионици.