Недеља сећања и заједништва

Поводом обележавања трагичних догађаја у претходном периоду, у нашој школи је од 7. до 10. маја обележена ,,Недеља сећања и заједништва“. Ученици су у току ове недеље, кроз многе радионице, еколошке акције и остале активности одали поштовање жртвама, развијали и промовисали хуманост, емпатију, толеранцију, ненасилну комуникацију и дијалог. Научили су шта је то демократска култура, како савладати бес и развијати самоконтролу, правили лепезу лепих мисли, дружили се и сарађивали.

У матичној школи је засађено ,,Дрво сећања“.

Радионицу ,,Прикочи на жуто трепћуће“, одржала је наставница немачког језика, Марија Коњикушић у 6/2. Исходи радионице: ученици разумеју значај самоконтроле и знају да контролишу своје реакције беса.

 

Наставница енглеског језика, Ана Вулетић, је са ученицима 8/2   реализовала радионицу ,,Лепеза лепих мисли о теби.“

 

Марија Гавриловић, наставница српског језика, одржала је са ученицима 6/1 радионицу.

 

Наставница технике и технологије, Маријана Радојичић, је са ученицима петог разреда реализовала радионицу на тему демократске културе.

 

Ученици млађих разреда су направили девет белих балона на којима су писали поруке везане за љубав, другарство, поштовање других. Радови су изложени на заједнички пано у ходнику школе.

 

Ученици у издвојеном школском месту Чукојевац су организовали еколошку акцију. Поделили су се у три групе. Свака група имала је различите задатке.
1. група- сакупљали је смеће у школском дворишту и школској околини, написали су поруку свим
становницима  села о чувању природе и поставили на видно место.
2. група- различитим бојама шарали су бетон и правили полигон, који ће им користити за игре
на часовима физичког васпитања и великом одмору.
3. група- сређивали су школско двориште од покошене траве, садили цвеће и украшавали
место где ће то цвеће бити постављено.

 

Ученици из издвојеног школског места у Стублу правили су заједнички пано који су украсили сликама са Гоча. Причали су о другарству и лепом понашању.

 

У издвојеном школском месту Шумарице, ученици су осликавали  двориште и писали поруке поводом недеље сећања и заједништва.