Екскурзија ученика

Екскурзија ученика од петог до осмог разреда је реализована 22. и 23. октобра на релацији :

први дан, 22.10. Витановац -Београд

други дан, 23.10. Смедерево, Пожаревац, Костолац и Археолошки парк- Limes park- Viminacium Adventure.

Ученици су у Београду обишли Храм Светог Саве, прошетали Калемегданом, а затим посетили Ботаничку башту Јевремовац. Након тога су се упутили ка Музеју Николе Тесле. Поред упознавања са Теслиним открићима кроз причу стручног демонстратора и пуштања у рад фантастичних експоната, ученици су могли да виде и кратак документарни филм о животу Николе Тесле. Најјачи утисак је оставила посета Музеју илузија, јединственом музеју магије. Припада врсти уметничких музеја а ученици су могли да се упознају са преко 70 експоната везаних за различите врсте оптичких илузија и холограма. У хотелу ,,Балашевић“ уследило је дружење ученика, дискотека и преноћиште.

Другог дана ученици су обишли Смедерево и Смедеревску тврђаву,  Ергелу Љубичево и Галерију Милене Павловић Барили где су се ученици упознали са животом и стваралаштвом наше дивне сликарке. Након тога су посетили Археолошки парк- Viminacium. Обишли су све што овај локалитет поседује- Римске терме,Римски амфитеатар, маузолеј, Мамут парк и део научно истраживачког центра.

Дивно време, добра организација, добро расположење и сарадња, атрактивни садржаји као и заиста сјајно понашање наших ученика уз поштовање свих договорених правила, учинили су ову екскурзију једним незаборавним доживљајем која ће им остати у лепом сећању.