Дечја недеља ,,Велико срце деце Србије“

Дечја недеља под слоганом ,,Велико срце деце Србије“  реализована је у ОШ ,,Милунка Савић“ од 2. до 8. октобра 2023. године са ученицима  од 1. до 4. разреда.

Активности поводом Дечје недеље:

  • Уводна активност: Мотивација ученика; слушање песама о другарству. Осликавање платоа испред школе порукама другарства
  • Дрво дечјих права – израда.
  • Дан у природи- посета Еко парку ,,Језеро Гружа“
  • Игре у дворишту: ,,Пронађи трофеј“, ,,Столице“, ,,Ласте проласте“
  • Радионица „Велико срце деце Србије“ (разговор са ученицима, илустровање, исецање, бојење, писање порука). Израда паноа.

Реализатори активности: Учитељице матичне школе ОШ „Милунка Савић“.

На часовима енглеског језика млађих разреда у издвојеним школским местима Чукојевац, Стубал, Милавчићи, Шумарице и другог разреда у матичној школи,  Дечја недеља је обележена израдом постера са цртежима срећних дечјих лица који су уоквирени срцем од црвених пластичних чепова и симболизују велико срце деце Србије што је и слоган овогодишње манифестације. Постери симболизују другарство и срећу деце у свакој школи. Ученици су их одрадили уз помоћ наставнице Јасмине Новаковић Аџић.

У оквиру медијске писмености, ученици петог разреда су са наставником информатике Новицом Милошевић, разговарали о емпатији, толеранцији и другарству. Поруке деци света су цртали у paintu.

Дечја недеља је низом активности обележена и у издвојеним одељењима наше школе: Чукојевцу, Стублу, Шумарицама и Милавчићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *