Еколошко-информативни центар ,,Језеро Гружа“

У току Дечје недеље, ученици млађих разреда су са својим учитељицама, 4. 5. и 6. октобра 2023. године посетили камп ,,Језеро Гружа“ и били учесници програма ,,Планета Гружа“. Програм  је реализован  као целодневни излет у комплексу “Eколошко –информативног  центра  језеро Гружа”. У оквиру комплекса ученици су  по доласку видели  изложбу која приказује живи свет слатководних водених екосистема Србије кроз едукативне паное, изложбене експонате и интерактивне изложбене поставке.

Ученици су цео дан провели у природи уз игру, дружење и учење у самом кампу и на обали језера Гружа. У  оквиру радионица које су осмишљене у сарадњи педагога и биолога, учили су о природи, животу на језеру и заштити природе, рециклажи, природним материјалима, како да будемо безбедни у природи и очување природе након боравка у њој. Радионице су игровног карактера, усмерене на кооперативност, стваралаштво и сарадњу. Правили су хранилице за птице и наруквице искључиво од природних материјала. Научили су шта им је неопходно за борак у природи.

Боравак у комплексу је безбедан за децу, има аутобуски прилаз и одвојен је од саобраћајница. Ученици су шетали слободно, а осмех на њиховим лицима говори колико им је пријао боравак у природи. Радо су учествовали у свим активностима и показали да много тога знају о природи и њеној заштити.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *