Црвени крст – идеја која је променила свет!

Црвени крст Краљево, традиционално, током маја месеца, организује у сарадњи са основним школама у  Општини Краљево квиз „Шта знаш о Црвеном крсту“. Учествују екипе састављене од ученика петог разреда.
Такмичари се надмећу у приказивању знања о историјату, знаку, принципима и активностима Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и основама из области добровољног давалаштва крви. У овом такмичењу сваке године учествује и наша школа са својим представницима. До сада смо освојили две бронзе. Ове године након фантастичног успеха у полуфиналу, освојили су максималан број бодова у групи са још три школе и обезбедили учешће у финалу. Ученице петог разреда: Нина Лекић, Јана Ћирковић, Анђела
Пљакић, Вања Рачовић и Уна Јосифовић, у пратњи наставнице Ане Вулетић, надметале су се у финалној рунди овог такмичења са представницима ОШ“Свети Сава“ и ОШ“Браћа Вилотијевић“. Финале је одржано 9. маја у просторијама Црвеног крста Краљево. Наша екипа је водила до самог краја. Наша школа је освојила друго место и сребрни пехар што нам је до сада највећи успех!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *