Почетак школске године

Поштовани ученици и родитељи,

Нова школска година почиње у уторак, 1.9.2020. године. Настава у преподневној смени одржава се за ученике V, VI,VII и VIII разреда у  матичној школи, и у издвојеним одељењима од I до IV разреда, а у поподневној смени за ученике од  I до  IV разреда у матичној школи. Млађи разреди се не деле на групе и деца иду сваки дан у школу. V разред има два одељења и не дели се на групе, што значи да деца сваки дан иду у школу. VI , VII и VIII разред се деле на две групе: групу А и групу Б. Списак ученика по групама ученицима и родитељима доставиле су одељењске старешине. Ученици од шестог  до осмог разреда не похађају наставу свакодневно, већ сваког другог дана.

Прве недеље (1.9-4.9.2020. године) ученици од петог до осмог разреда похађаће наставу према следећем распореду: Група А –среда и петак, Група Б – уторак и четвртак.

Друге недеље (7.9-11.9.2020. године) ученици од петог до осмог разреда похађаће наставу према следећим распореду: Група Б – понедељак, среда и петак, Група А – уторак и четвртак.

Група ученика која одређеног дана није на настави има обавезу да прати ТВ часове на РТС-у, као и да ради задатке које наставник постави на платформи за наставу на даљину. Ученици који из одређених разлога не долазе на наставу у школу, прате ТВ часове и наставу на даљину, односно извршавају своје обавезе редовно (раде домаће задатке, учествују у пројектима и друго). Ученици су у обавези да се придржавају свих мера у циљу заштите здравља и безбедности ученика. О овим мерама учитељице и одељењске старешине обавестиће ученике и родитеље. За недоумице у вези са распоредом часова, група и звоњења ученици могу да се обрате одељењским старешинама.

У издвојеним одељењима настава почиње у 8 часова, у матичној школи за старије разреде у 7,40 а за млађе у 12 часова. Аутобус за ученике из Стубла и Чукојевца ујутру иде по истом реду вожње а за повратак смо обезбедили превоз одмах после завршетка часова. Добили смо обећање да ће ујутру аутобус са Томића Брда полазити десет минута раније, да би деца из Милавчића стизала на време. Часови трају по 30 минута, одмори по 5 и велики 15 минута. Млађа деца имају по 4 часа, старија по 6. За време великог одмора,док су на снази ове мере, строго је забрањено да деца излазе из школског дворишта па је најбоље да ужину доносе од куће.

Школа и сви запослени су спремни за почетак нове школске године. У свим местима све просторије су детаљно очишћене и дезинфиковане. Средства за хигијену и дезинфекцију смо набавили у довољним количинама. Деца су у обавези да носе маске, као и запослени, а и родитељи када долазе у школу. У школи ће наставници децу да обавесте о превентивним мерама на најприхватљивији начин а и родитељи треба код куће то да ураде, са нагласком да је ово привремена мера и да неће трајати бесконачно.

Колектив школе жели добродошлицу свим ученицима, нарочито првацима и петацима! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *